Karamellpudding

Karamellpudding
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Karamellpudding er kongen av desserter. Ikke bare er den god på smak - du kan fint lage den ferdig flere dager i forveien.

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Smelt sukker og vann i en kjele på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en brun farge. Fordel blandingen i en brødform.
  2. Kok opp kremfløte, helmelk og sukker sammen med en vaniljestang delt i to. Avkjøl blandingen. Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen samtidig som den helles i formen.
  3. Sett en langpanne i forvarmet ovn på nederste rille, og hell på kokende vann til pannen er ¾ full. Sett brødformen i langpannen og skru ned varmen til 125 °C. La puddingen stå til den har stivnet, ca. 2 timer. Den skal kjennes fast når man trykker lett på den med en fuktig skje. Avkjøles minst til neste dag.
  4. Hvelv puddingen på et fat med kant slik at ikke karamellsausen renner ut. Dette er den klassiske måten å servere karamellpudding på. Hvis du vil gjøre som oss her, så benyttes i stedet porsjonsglass/former som tåler varme. Hell karamellen i bunn av glasset, og topp med melkeblandingen. Sett kaldt og server med pisket kremfløte.