Ingredienser
Karamellpudding er kongen av desserter. Ikke bare er den god på smak - du kan fint lage den ferdig flere dager i forveien.
Fremgangsmåte
-
Sett stekeovnen på 200 °C. Smelt sukker og vann i en kjele på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en brun farge. Fordel blandingen i en brødform.
-
Kok opp kremfløte, helmelk og sukker sammen med en vaniljestang delt i to. Avkjøl blandingen. Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen samtidig som den helles i formen.
-
Sett en langpanne i forvarmet ovn på nederste rille, og hell på kokende vann til pannen er ¾ full. Sett brødformen i langpannen og skru ned varmen til 125 °C. La puddingen stå til den har stivnet, ca. 2 timer. Den skal kjennes fast når man trykker lett på den med en fuktig skje. Avkjøles minst til neste dag.
-
Hvelv puddingen på et fat med kant slik at ikke karamellsausen renner ut. Dette er den klassiske måten å servere karamellpudding på. Hvis du vil gjøre som oss her, så benyttes i stedet porsjonsglass/former som tåler varme. Hell karamellen i bunn av glasset, og topp med melkeblandingen. Sett kaldt og server med pisket kremfløte.