Kalkunfilet fylt med deilig brie, bærsaus og lun salat

Kalkunfilet fylt med deilig brie, bærsaus og lun salat
Personer

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Fin-fin filet! Like vakker som den er smakfull!

Fremgangsmåte

  1. Del kalkunen nesten på midten og lag en stor lomme. Del opp brien i skiver. Legg halve mengden i kalkunen sammen med frisk timian. Surr kalkunfileten med hyssing så osten ikke renner ut. Salt og pepre utsiden. Stek kalkunen i smør på høy varme i en panne. Den skal kun få farge. Legg den over i en ildfast form og la den ettersteke i ovnen i ca. 35 minutter. Kalkunen skal ha en temperatur på ca. 72 °C. Mos blåbær, bringebær og balsamicoeddik til en slett saus med en stavmikser. Spar litt bær til pynt. Finhakk hvitløk og surr den i litt olje sammen med grønnkål, det skal blitt mykt. Skrell kålroten og skjær den tynt med en mandolin eller oste- høvel. Ha kålskivene i pannen. De skal være sprø, 5 minutter holder. Ha i valnøtter og smak til med salt og pepper. La kalkunen hvile 10 minutter før servering og del den opp i tykke skiver. Legg den varme salaten på ett stort fat og ha over resten av brien. Legg over kalkunskiver, frisk timian og noen friske bær. Server med bærsausen ved siden av. En nydelig rett!