Ingredienser
Det er like godt med kyllinglår eller tynnskåret svinekjøtt som med kyllingfilet!
Fremgangsmåte
-
Sett ovnen på 180 grader og finn frem kyllingfiletene. Ha godt med salt og pepper på begge sider av kylling-filetene og legg dem i en ildfast form med litt olje. Stek dem på 180 grader i 10-15 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Ta de ut av ovnen og la filetene hvile i ca. 10 minutter.
-
Lag brunet smør ved å varme smøret i en liten kjele til det blir gyllenbrunt. Del spisskålen i seks skiver og stek dem jevnt på begge sider på en grill eller en stekepanne. Når de er møre, pensler du dem med brunet smør.
-
Mens kyllingen er i ovnen kan du begynne på sausen. Finhakk sjalottløk og ha det i en kjele med eplemost og hvitvinseddik. La det koke inn til det er 1/3 igjen av væsken. Hell i fløte og la den putre til sausen begynner å tykne. Pass på at sausen ikke koker. Skjær smøret i terninger og tilsett det mens du visper rundt i kjelen. Smak sausen til med salt, sitron, finkuttet gressløk og revet pepperrot. Rør inn rognen i sausen rett før maten er ferdig. Legg spisskålen på en tallerken med kyllingfileten og server med rikelig saus.