Kål og kylling i smørsaus

Kål og kylling i smørsaus
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Det er like godt med kyllinglår eller tynnskåret svinekjøtt som med kyllingfilet!

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader og finn frem kyllingfiletene. Ha godt med salt og pepper på begge sider av kylling-filetene og legg dem i en ildfast form med litt olje. Stek dem på 180 grader i 10-15 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Ta de ut av ovnen og la filetene hvile i ca. 10 minutter.
  2. Lag brunet smør ved å varme smøret i en liten kjele til det blir gyllenbrunt. Del spisskålen i seks skiver og stek dem jevnt på begge sider på en grill eller en stekepanne. Når de er møre, pensler du dem med brunet smør.
  3. Mens kyllingen er i ovnen kan du begynne på sausen. Finhakk sjalottløk og ha det i en kjele med eplemost og hvitvinseddik. La det koke inn til det er 1/3 igjen av væsken. Hell i fløte og la den putre til sausen begynner å tykne. Pass på at sausen ikke koker. Skjær smøret i terninger og tilsett det mens du visper rundt i kjelen. Smak sausen til med salt, sitron, finkuttet gressløk og revet pepperrot. Rør inn rognen i sausen rett før maten er ferdig. Legg spisskålen på en tallerken med kyllingfileten og server med rikelig saus.