Semifreddo med lemoncurd, kiwi- og myntesalat
Sommerlig semifreddo-kake med syrlig tilbehør!
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Vask sitronene godt. Bruk gjerne økologiske sitroner. Ta vekk skallet med en fin rasp og press ut saften. Kok opp sitronskall- og saft, 1,5 dl sukker og smør til sukkeret har smeltet.
- 2Pisk sammen egg og resten av sukkeret
til eggedosis. Bland det med sitronrøren.
Kok opp og la det tykne under omrøring. Det skal ikke koke. La lemoncurden bli
helt kald før du lager is. Bland sammen
yoghurt og vaniljesukker. - 3Ta en smal brødform og fordel litt av sitronkremen oppi. Legg over ett lag med yoghurt og deretter sitronkrem igjen. Avslutt med yoghurt.
- 4Lag en S med en skje så røren fordeler
seg litt i formen men ikke blandes helt,
det gir en fint mønster når den serveres.
Sett isen i fryseren i minst 3 timer. Ta den
ut ca. 15 minutter før servering. Snu formen opp ned og server iskaken på en tallerken eller et stort fat.
- 1