Rullekake med hjemmelaget syltetøy

Tradisjonsrik og velkjent for mange - rullekake med hjemmelaget syltetøy!

40-60 min
Enkel
Rullekake med hjemmelaget syltetøy

Slik gjør du

    1. 1
      Sett ovnen på 220 °C og gjør klar
      en langpanne med smurt bakepapir.
      Pisk egg og sukker til eggedosis.
      Pisk inn mel, bakepulver og melk.
      Fordel blandingen i langpannen.
      Stekes midt i ovnen i ca. 10-12
      minutter. Kaken må være
      gjennomstekt, men unngå
      at den blir brent.

      Når kaken er stekt strør
      du på sukker, legger over
      et nytt ark bakepapir og
      vender kaken opp ned.
      Legg langpannen over
      rullekaken og la den avkjøles.
      Da beholder kaken fuktigheten
      og den er enklere å rulle.
      Fordel syltetøy over kaken
      og rull sammen forsiktig.
      Serveres med pisket krem,
      friske plommer, mynte og
      litt limeskall. Du kan også
      beholde den hel og pynte
      hele kaken om du ønsker det!
  1. Plommesyltetøy

    1. 1
      Del plommene i to og fjern stenene, finhakk og legg
      i en kjele. Rasp limeskall med rasp eller zestjern
      (spares til servering). Press limesaft i kjelen og ha i
      sukker. Kok på lav varme i ca. 15 minutter. Avkjøl.

Lignende oppskrifter