Rullekake med hjemmelaget syltetøy
Tradisjonsrik og velkjent for mange - rullekake med hjemmelaget syltetøy!
40-60 min
EnkelSlik gjør du
- 1Sett ovnen på 220 °C og gjør klar
en langpanne med smurt bakepapir.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Pisk inn mel, bakepulver og melk.
Fordel blandingen i langpannen.
Stekes midt i ovnen i ca. 10-12
minutter. Kaken må være
gjennomstekt, men unngå
at den blir brent.
Når kaken er stekt strør
du på sukker, legger over
et nytt ark bakepapir og
vender kaken opp ned.
Legg langpannen over
rullekaken og la den avkjøles.
Da beholder kaken fuktigheten
og den er enklere å rulle.
Fordel syltetøy over kaken
og rull sammen forsiktig.
Serveres med pisket krem,
friske plommer, mynte og
litt limeskall. Du kan også
beholde den hel og pynte
hele kaken om du ønsker det!
- 1
Plommesyltetøy
- 1Del plommene i to og fjern stenene, finhakk og legg
i en kjele. Rasp limeskall med rasp eller zestjern
(spares til servering). Press limesaft i kjelen og ha i
sukker. Kok på lav varme i ca. 15 minutter. Avkjøl.
- 1