Smuldrepai med blåbær og nøtter
Blåbær, nøtter og kokos gjør denne kaken helt fantastisk.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Forvarm ovnen til 180° C. Hakk nøtter og stek dem på
bakebrett i ca. 5-10 minutter. Følg med, rør gjerne litt
i nøttene under steking. Rør sammen havregryn, salt,
kanel, bakepulver, kokos og de ristede nøttene i en bolle. I en
annen bolle rører du sammen lett temperert melk, eplejuice,
muskat, pisket egg, honning og flytende, varm kokosolje. - 2Smør en medium stor ildfast form med kokosolje. Fordel
6 dl av blåbærene i bunnen. Resten av blåbærene er til
dekorasjon på kaken. Hell den lett tempererte væsken over
i bollen med havregryn og nøtter. Bland godt og fordel over
blåbærene. Dryss resten av bærene og litt sukker over
på kaken. Bak i ovnen i ca. 40-45 minutter. Toppen skal
være gyllen. Server med is, yoghurt eller krem.
- 1