Frisk sommerkake
Sommerlig kake med lemoncurd og knust ananas
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
Sukkerbrød
- 1Sukkerbrød: Pisk egg og sukker til eggedosis.
- 2Sikt mel og bakepulver over eggedosisen og vend forsiktig inn.
- 3Ha deigen i en kakeform med bakepapirkledd bunn.
- 4Stek kaken på rist, midt i ovnen ved 175°C i ca 30-40 min. Avkjøl kaken helt i formen.
- 5Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Hvis nødvendig bruk kniv for å løsne kaken fra formen.
- 1
Lemoncurd
- 1Lemoncurd: Pisk sammen sukker og eggeplommer i en kasserolle, tilsett deretter sitronsaften.
- 2Varm opp på svak varme til det tykner. Rør hele tiden.
- 3Sett kasserollen til side og rør inn det romtempererte smøret.
Vips, den deiligste curd! - 4Kaken: Del i to eller tre bunner. Ønsker du en høy kake, dobler du oppskriften og lager to stykker.
- 5Monter kaken ved å smøre lemoncurd og ananas på den første bunnen, topp den med krem og repeter med neste lag så høyt du vil.
- 6Pynt gjerne kremkaken med stjernefrukt, sitronskiver lett kandisert i sukker og mynte-blader. Spiselige blomster setter en ekstra piff på det hele. Ønsker du bær og andre deiligheter er det bare å fylle på med dette.
- 1