Ingredienser
Juleskinke med kålrotgrateng i fint følge med appelsinsalat med rødkål, persille og mandler
Fremgangsmåte
-
Tilbered juleskinken som beskrevet på pakningen. Gratiner gjerne skinken etter at den er kokt. Vi har smurt inn skinken med sennep og timian og latt den steke på 200 °C i ca. 15 minutter. Skrell kålrot og løk. Skjær kålrot i tynne skiver, løken i ringer og hvitløk i tynne skiver. Bland fløte, melk og sennep i en stor kasserolle. Ha i kålrot og løk og la det småkoke i 15 minutter. Hell alt i en ildfast form og strø over ost. Stekes i ovnen i ca. 15-20 minutter. Server juleskinken med varm grateng og frisk, syrlig salat!
-
Skjær rødkål tynt med en ostehøvel ellermandolin. Skrell appelsinene og skjær de i tynne, runde skiver. Finhakk persille og bland sammen rødkål, appelsin, persille og nøtter. Ha over litt eplesidereddik.