Eltefrie kaldhevede rundstykker

40-60 min
Enkel
Eltefrie kaldhevede rundstykker

Slik gjør du

    1. 1
      Rør sammen vann og gjær i en stor bakebolle.
    2. 2
      Tilsett sukker, yoghurt, smør, salt og hvetemel, bland til en jevn klissete deig.
    3. 3
      Dryss over solsikkekjerner, dekk til med plastfilm og sett kjølig i 10-12 timer.
      Tips!

      Varier gjerne med andre typer frø og kjerner.

    4. 4
      Etter heving: Kle to stekebrett med bakepapir. Sett stekeovnen på 240 ⁰C.
    5. 5
      Bruk to skjeer og ta deig tilsvarende ett rundstykke rett fra bakebollen. Pass på at du får litt solsikkekjerner på hvert rundstykke.Legg på stekebrett, form de litt runde.
    6. 6
      Stek på midterste rille i 15-17 minutter, til rundstykkene er gylne og gjennomstekt. Dunk lett på toppen, når du hører en hul lyd er rundstykkene ferdige. Avkjøl på rist.