Eltefrie kaldhevede rundstykker
40-60 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Rør sammen vann og gjær i en stor bakebolle.
- 2Tilsett sukker, yoghurt, smør, salt og hvetemel, bland til en jevn klissete deig.
- 3Dryss over solsikkekjerner, dekk til med plastfilm og sett kjølig i 10-12 timer.Tips!
Varier gjerne med andre typer frø og kjerner.
- 4Etter heving: Kle to stekebrett med bakepapir. Sett stekeovnen på 240 ⁰C.
- 5Bruk to skjeer og ta deig tilsvarende ett rundstykke rett fra bakebollen. Pass på at du får litt solsikkekjerner på hvert rundstykke.Legg på stekebrett, form de litt runde.
- 6Stek på midterste rille i 15-17 minutter, til rundstykkene er gylne og gjennomstekt. Dunk lett på toppen, når du hører en hul lyd er rundstykkene ferdige. Avkjøl på rist.
- 1