Iskrembrød

Iskrembrød
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Denne kaken ser imponerende ut, men du trenger hverken mange ingredienser eller gode bakekunnskaper for å få det til.

Fremgangsmåte

  1. Sett på ovnen på 180 grader og dekk en brødform med bakepapir (evt. kan du smøre den inn med fett eller spraye den med formfett). Sett isen på benken slik at den smelter.
  2. Finn frem to boller og hell 200 g mel i hver av bollene og bland inn 2,5 ts bakepulver i hver av bollene. Bland deretter inn den ene boksen med smeltet iskrem i den ene bollen og den andre boksen med iskrem i den andre bollen.
  3. Ved å bruke en iskremskje (eller to hvis du ikke vil skylle den mellom rørene) plasserer du rørene i brødformen. Ta annenhver gang av den lyse og den mørke røren og lag et sjakkmønster i brødformen. Når du er ferdig med det nederste laget legger du hvit røre oppå den mørke og vice versa. Fortsett til all røren er over i brødformen. Ta deretter en tannpirker eller lignende og dra den frem og tilbake på toppen av røra slik at du får et fint mønster.
  4. Sett brødformen midt i ovnen og stek i 50 minutter, stikk en strikkepinne eller lignende inn i kaka, kommer den ut ren er kaka ferdig. Hvis du ikke ønsker at kaka skal bli for mørk på toppen kan du legge et bakepapir over kaka etter 30 minutter i ovnen.
  5. Ta kaka ut av ovnen og la den kjøle seg ned før du skjærer den opp. Du kan gjerne servere kaken med Ben & Jerry's is ved siden av.