Ingredienser
Drømmer du om den perfekte pizzaen er denne varianten med Strandaskinke, eple, grønnkål og valnøtter noe for deg.
Fremgangsmåte
-
Bland sammen mel og gjær. Ha det i en bolle sammen med vann, olje og salt. Elt deigen i ca. 10 minutter i kjøkkenmaskin eller litt mer for hånd. Sett til heving på et lunt sted i minst 45 minutter. Dette blir 4 pizzaer.
-
Sett ovnen på 220 ºC. Lag 4 pizzabunner og legg de på hvert sitt bakepapir.
-
Bland sammen Crème Fraîche, presset eller finhakket hvitløk, salt og pepper. Fordel sausen på bunnene og strø over ost. Del epler i båter og grovhakk valnøtter, ha det over osten. Stek i ovnen i ca. 20 minutter.
-
Mens pizzaen er i ovnen så steker du grønnkålen i litt smør, til den er myk. Server pizzaen toppet med grønnkål og Strandaskinke.