Ingredienser
Her snakker vi rett og slett en julefest for smaksløkene. Vil du imponere gjestene litt ekstra? Gå for denne.
Fremgangsmåte
-
Sett ovnen på 170 ºC.
-
Bland så sammen sennep, brunt sukker, olje og litt salt og pepper.
-
Åpne ølen og fjern ca. 1,5 dl av innholdet. Skjær deretter forsiktig av toppen av boksen og sett den på en ildfast form eller stekeplate.
-
Sett forsiktig kyllingen oppå boksen. Dra beina fram så de brukes som støtte. Pensle over halvparten av marinaden. Stek nederst i ovnen i ca. 30 minutter.
-
Ta ut kyllingen etter 30 minutter og pensle over resten av marinaden.
-
Ha poteter, krydder og løk rundt kyllingen i formen. Stek videre i ca. 40 minutter eller til kyllingen har en kjernetemperatur på 82 ºC.
-
Løft kyllingen av boksen og del den opp i bryst, lår og vinger.
-
Ha potetmiksen på et stort fat og topp med biter av blåmuggost, salatmiks og frisk fiken delt i to.