Helstekt kylling med juleøl

Helstekt kylling med juleøl
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Her snakker vi rett og slett en julefest for smaksløkene. Vil du imponere gjestene litt ekstra? Gå for denne.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 170 ºC.
  2. Bland så sammen sennep, brunt sukker, olje og litt salt og pepper.
  3. Åpne ølen og fjern ca. 1,5 dl av innholdet. Skjær deretter forsiktig av toppen av boksen og sett den på en ildfast form eller stekeplate.
  4. Sett forsiktig kyllingen oppå boksen. Dra beina fram så de brukes som støtte. Pensle over halvparten av marinaden. Stek nederst i ovnen i ca. 30 minutter.
  5. Ta ut kyllingen etter 30 minutter og pensle over resten av marinaden.
  6. Ha poteter, krydder og løk rundt kyllingen i formen. Stek videre i ca. 40 minutter eller til kyllingen har en kjernetemperatur på 82 ºC.
  7. Løft kyllingen av boksen og del den opp i bryst, lår og vinger.
  8. Ha potetmiksen på et stort fat og topp med biter av blåmuggost, salatmiks og frisk fiken delt i to.