Helstekt kylling med couscoussalat

Helstekt kylling med couscoussalat
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Hel ovnsstekt kylling og couscoussalat med eple og rosiner.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200° C. Gni inn kyllingen med olje, salt og pepper og legg i en ildfast form. Del opp eple og sjalottløk i mindre biter og ha det i formen, sammen med litt timian.
  2. Stek alt i ovnen i ca. 40 minutter, eller til kyllingen har en temperatur på ca. 82° C i midten av den tykkeste delen.
  3. Kok couscous etter anvisning på pakken sammen med hønsebuljong. Buljong gir en fyldig smak til couscousen. Når couscousen er avkjølt legger du den på et stort fat eller i en bolle. Tilsett rosiner, epler i tynne skiver og ruccula. Ha i revet skall fra sitronen og press over saften. Bland alt godt sammen.
  4. Smuldre til slutt over blåmuggost og smaksett med nykvernet pepper. Server med frisk timian.