Helstekt kalkun med ovnsstekte søtpoteter, marshmallows og nøttecrumble

Helstekt kalkun med ovnsstekte søtpoteter, marshmallows og nøttecrumble
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Ingredienser

Helstekt og med ovnsstekte søtpoteter, marshmallows og nøttecrumble, bønner og magisk saus. Yummi!

Fremgangsmåte

  1. Tin kalkunen i minst 48 timer i kjøleskapet. Fjern posen med innmat inni fuglen. Tørk kalkunen med papir inn- og utvendig og legg den i en langpanne. Lag små lommer i skinnet og fyll med hvitløk og smør. Skrell epler og del opp i båter. Fyll kalkunen med eple og tranebær. Knyt hyssing rundt beina og stram til. Pensle kalkunen med smør, salt og pepper. Stek fuglen i ovnen på 160 °C i 30 minutter pr kilo. Ha litt hvitvin i langpannen under stekingen. La kalkunen hvile i minst 20 minutter før den serveres.
  2. Skrell og del søtpotet i tynne skiver. Legg båtene tett i en ildfast form, og stek i ovnen i ca 45 minutter – til de er myke. Bland finhakkede nøtter, solsikkekjerner og hvetemel. Smelt smør og ha det over. Bland godt sammen. Dryss nøttemiksen over søtpotetene. Ha over salt og pepper. Stek videre i ovnen til toppingen har fått en gyllen farge. Vil du lage skikkelig amerikansk kalkunmiddag kan du toppe søtpotet- og nøtteformen med litt marshmallows.
  3. Lag sausen. Bland steikesjy fra kalkunen med kremfløte og litt eplejuice. Ha i sennep, soyasaus og grønnpepper. Bland godt. Rør ut maizena i litt væske og hell i sausen. Kok opp. Server kalkunen med søtpotetpai, kokte brekkbønner, kremet saus og litt stuffing ved siden av.