Havre- og chiagrøt med bakte druer

Havre- og chiagrøt med bakte druer
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

En nydelig frokostgrøt med havregryn og chiafrø, toppet med hjemmelaget mandelsmør, bakte druer, friske blåbær og mandler.

Fremgangsmåte

  1. Fordel mandlene på et stekebrett og stek i stekeovn ved 180 ⁰C på midterste rille i ca. 9 minutter. Avkjøl. Ha mandlene i en foodprosessor og kjør på rask hastighet i 6 minutter eller til du har et jevnt mandelsmør. Stopp av og til og skyv ned mandlene som legger seg på kanten.
  2. Kok opp melk, vann og havregryn på middels høy varme og la det småkoke ca. 3 minutter. Ha i chiafrø og la det småkoke på svak varme i ca. 5 minutter. Rør av og til og tilsett litt melk dersom grøten blir for tykk.
  3. Legg druene i en ildfast form, ha over honning og stek ved 200 ⁰C på midterste rille til druene begynner å sprekke opp.
  4. Server grøten med mandelsmør, bakte druer, friske blåbær og hakkede mandler.