Ingredienser
En nydelig frokostgrøt med havregryn og chiafrø, toppet med hjemmelaget mandelsmør, bakte druer, friske blåbær og mandler.
Fremgangsmåte
-
Fordel mandlene på et stekebrett og stek i stekeovn ved 180 ⁰C på midterste rille i ca. 9 minutter. Avkjøl. Ha mandlene i en foodprosessor og kjør på rask hastighet i 6 minutter eller til du har et jevnt mandelsmør. Stopp av og til og skyv ned mandlene som legger seg på kanten.
-
Kok opp melk, vann og havregryn på middels høy varme og la det småkoke ca. 3 minutter. Ha i chiafrø og la det småkoke på svak varme i ca. 5 minutter. Rør av og til og tilsett litt melk dersom grøten blir for tykk.
-
Legg druene i en ildfast form, ha over honning og stek ved 200 ⁰C på midterste rille til druene begynner å sprekke opp.
-
Server grøten med mandelsmør, bakte druer, friske blåbær og hakkede mandler.