Brunostgranola
Over 60 min
EnkelSlik gjør du
Til servering:
- 1Kle et stekebrett med bakepapir, forvarm stekeovnen til 140 ⁰C.
Høvle brunost i skiver, bland sammen de tørre ingrediensene, utenom aprikos
(tilsettes etter steking).
Varm opp smør og juice i en stor stekepanne, rør inn brunost, la det koke opp og visp
sammen til en glatt masse. Rør inn de tørre ingrediensene, skru ned til middels
varme og stek blandingen i ca. 10 minutter. Rør jevnlig. Hell over på stekebrett, fordel
granolaen jevnt utover. Stek på midterste rille ca. 45 minutter, eller til granolaen er
sprø. Rør litt i granolaen med jevne mellomrom. Avkjøl og vend inn aprikos. - 2Topp favorittyoghurten din med deilig brunostgranola, bær og frukt etter ønske. Ha gjerne over litt honning. Bær og frukt kan fint erstattes med syltetøy.
- 3Tips: Her kan man fint variere med andre typer frø, kjerner og nøtter. Dersom du
ønsker mindre biter av nøtter, tilsett det når du har blandingen over på stekebrett.
Aprikos kan fint sløyfes eller erstattes med tørkede tranebær eller mango.
- 1