Gazpacho med sprø krutonger

Gazpacho med sprø krutonger
Personer

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Varme dager - kald suppe! Denne spanske suppa serveres kald og er proppfull av deilige smaker som tomater, hvitløk, paprika og agurk. Topp med sprø krutonger, små tomater, finhakket rødløk, olivenolje og nyt!

Fremgangsmåte

  1. Skyll tomater, agurk og paprika i kaldt vann. Fjern skallet på agurken, rens paprikaen og del alt i store biter. Rens og del løk og hvitløk i mindre biter. Ha grønnsakene i en blender og kjør sammen til suppa har en glatt konsistens. Smak til med ekstra salt, pepper og eddik hvis nødvendig. Blir suppa for syrlig så tilsetter du litt sukker.
  2. Sett gazpachoen kaldt før servering, gjerne 2-3 timer. Rør den kalde suppa godt sammen før servering, fordel i skåler og topp med tomater, rødløk, krutonger og til slutt litt god olivenolje som sprinkles over. Dryss gjerne over frisk basilikum og kvernet sort pepper.