Ingredienser
Prøv disse! Vi garanterer at Luciadagen aldri vil bli den samme igjen.
Fremgangsmåte
-
Sett oven på 225° C. Smelt smøret. Tilsett melk og varm den til 37° C. Smuldre gjær i en bolle. Ha litt av væsken over gjæren, rør godt og hell det i melken. Tilsett mel, sukker, safran eller gurkemeie og litt salt. Elt deigen i en bakemaskin i ca. 10 minutter. La deigen heve tildekket i ca. 40 minutter.
-
Legg deigen på melet bord og del den i to deler. Del deigen inn i passe deler for å lage lussekatter. Kjevle ett og ett emne flatt og smør på fyll. Rull sammen og form til lussekatter, enten som en S eller til en liten snurrekringle.
-
Legg lussekattene på et stekebrett med bakepapir. La de heve tildekket i ca. 35 minutter. Pensle lussekattene med pisket egg. Finhakk hasselnøtter eller mandler og strø over lussekattene. Stekes i ovnen i 8-10 minutter.
-
NB: Du kan lage lussekattene uten fyll også og bare forme deigen til en s – men prøv dette. Vi lover deg nabolagets lussekattsuksess!!
-
Fyll: Mens du venter lager du fyllet. Rasp marsipan og bland den med romtemperert smør.