Ingredienser
Fremgangsmåte
-
Sett ovnen på 180 °C. Bland sammen smør og sukker med en elektrisk visper. Ha i ett og ett egg. Tilsett mel, bakepulver og krydder. Kle to springformer (våre er ca 20 cm) med bakepapir. Ha i røren og jevn ut overflaten med en slikkepott. Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter. Sjekk om de er ferdige ved å stikke en liten trepinne eller kniv midt i kaken. Henger det fast røre på kniven, må kaken steke litt lenger. Avkjøles på rist. Dette blir en liten kake til ca. 6 personer. Hvis du vil ha en høyere kake til flere, må du doble oppskriften.
-
Når kakebunnene er helt kalde, deles de så det blir fire bunner totalt. Begynn med å fordele fikenmarmelade på den nederste bunnen. Ha på litt av mascarponefyllet og gjenta tre ganger. Legg på den siste bunnen og bre ut frostingen ved hjelp av en slikkepott. Topp kaken med delte fiken, bjørnebær og tranebær!
-
Pisk kremfløten stiv og bland sammen med mascarpone/kremost.
-
Pisk kremfløten stiv og bland med kremost og melis.
-
Vi har helt litt rørte bringebær over festkaken vår, det er ikke nødvendig – det ble bare så vakkert med den røde sausen.