Festkake med smak av krydder og gulrot

Festkake med smak av krydder og gulrot
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Skal det være fest så skal det være festkake med smak av krydder og gulrot. Og en deilig ostekrem til. Mmmmm ....

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 170 ºC. Pensle en springform på ca. 20 cm i diameter med olje.
  2. Ha sukker, solsikkeolje og egg i en bolle. Pisk godt sammen. Rør inn raspet gulrot, hakkede valnøtter og finrevet skall av både sitron og appelsin (husk å vaske sitrusfruktene godt).
  3. Sikt inn mel, bakepulver og alt krydderet. Rør forsiktig sammen til røren er glatt og rennende. Hell røren over i springformen og stek den midt i ovnen i 40-45 minutter. Avkjøl i minst 5 minutter før du tar kaken ut av formen.
  4. Bland sammen romtemperert smør og melis i en bolle. Tilsett osten og vaniljesukkeret og rør alt sammen til en tykk, luftig krem.
  5. Når kaken en kald, sprer du kremen tykt over hele kaken, eller om du vil servere kremen ved siden av. Pynt med det du ønsker, f.eks. tranebær og sitronmelisse som vi har gjort