Sjokolademousse
En klassisk dessert med spennende og julete vri. Mørk sjokolade, stjerneanis og karamellisert appelsin løfter denne desserten til himmels!
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt. Smelt sjokoladen i vannbad og rør forsiktig underveis. Pisk eggehvitene stive sammen med melis. Bland sammen avkjølt sjokolade med eggeplommer, vend inn kremen og avslutt med den piskede eggehviten. Avslutt med krydder, vanilje og salt. Ha sjokolademoussen i vakre glass, gjerne martiniglass, som her. Sett kjølig i minst 2 timer før servering.
- 2Vask appelsinen godt. Bruk ett zestjern eller en grov rasp og lag strimler av appelsinskall.Varm opp sukkeret i en stekepanne med ca. 1 spiseskje appelsinsaft. Ha appelsinskallet i og rør helt til sukkeret
karamelliseres rundt appelsinskallet. Servér moussen med karamellisert appelsinskall på toppen og nyt livet!
- 1