Iskake med Daim

Enhver fest fortjener iskake. Et faktum vi like så godt feirer med mandelbunn og kremet isfyll toppet med daim.

60+ min
Middels
Iskake med Daim

Slik gjør du

  1. Bunn

    1. 1
      Bland sammen mandelmasse og melis i en bolle. Stivpisk eggehviter og vend dem forsiktig inn i mandelmassen. Kle bunnen av en springform med bakepapir og fordel massen i et jevnt lag.
    2. 2
      Stek i ovnen på 175 ºC i ca. 15-20 minutter. Sett til avkjøling.
    3. 3
      Sett til avkjøling.
  2. Fyll

    1. 1
      Pisk sammen eggeplommer og sukker i en bolle til eggedosis.
    2. 2
      Pisk kremfløten stiv og bland den sammen med kremosten. Vend forsiktig sammen med eggedosisen. Finhakk to Daimsjokoladeplater og ha dem i røren.
    3. 3
      Hell røren over bunnen og jevn ut overflaten med en slikkepott. Dekk til kaken og sett den i fryseren i minst 3-4 timer. Ta ut kaken ca. 20 minutter før servering og pynt den med mer knust Daim, friske fiken og mynte.