Gyllen pannacotta

Klassisk italiensk dessert med norsk vri! Multer er ikke bare vakre,
de er også fantastisk gode i desserter. En festfavoritt med viddas gull!

20-40 min
Enkel
Gyllen pannacotta
Tips!

Pannacotta er en italiensk spesialitet
og navnet betyr ”kokt fløte” på norsk.
Dette er en enkel og kjapp dessert
å lage – også til mange!

Slik gjør du

    1. 1
      Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv.
      Kok forsiktig opp kremfløte, sukker, stjerneanis, kanelstang og
      vaniljefrø. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
      Klem vannet av gelatinplatene. La gelatinplatene smelte i den
      varme fløten. Fløten må ikke koke etter at gelatinen er tilsatt.
      Rør godt slik at gelatinen får blandet seg jevnt med væsken.
      Ha i finrevet sitronskall. Hell røren i 4 glass eller lave skåler.
      Sett dem i kjøleskapet og la dem stivne i 2-3 timer. Server med
      multer og pynt med litt sitronmelisse eller mynte. Vakkert og godt!

Lignende oppskrifter