Gyllen pannacotta
Klassisk italiensk dessert med norsk vri! Multer er ikke bare vakre,
de er også fantastisk gode i desserter. En festfavoritt med viddas gull!
20-40 min
EnkelTips!
Pannacotta er en italiensk spesialitet
og navnet betyr ”kokt fløte” på norsk.
Dette er en enkel og kjapp dessert
å lage – også til mange!
Slik gjør du
- 1Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv.
Kok forsiktig opp kremfløte, sukker, stjerneanis, kanelstang og
vaniljefrø. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
Klem vannet av gelatinplatene. La gelatinplatene smelte i den
varme fløten. Fløten må ikke koke etter at gelatinen er tilsatt.
Rør godt slik at gelatinen får blandet seg jevnt med væsken.
Ha i finrevet sitronskall. Hell røren i 4 glass eller lave skåler.
Sett dem i kjøleskapet og la dem stivne i 2-3 timer. Server med
multer og pynt med litt sitronmelisse eller mynte. Vakkert og godt!
- 1