Deilige sommerspyd!

Deilige sommerspyd!
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Grillspyd med kylling, svin og ferske grønnsaker er både godt og enkelt! Servér med kremet baconrøre og søtpotet frites.

Fremgangsmåte

  1. Bruker du grillpinner av tre? Unngå at de blir brent under grilling og legg dem i vann noen timer før. Del svinekjøttet i store kvadratiske stykker. Kylling lårfileten deles på midten. Skjær squash, løk og paprika i store biter. Stikk kjøttbiter og grønnsaker på grillpinnen
  2. Grillspydene grilles i ca. 20 minutter. Vend spydene slik at kjøtt og grønnsaker får farge og blir gjennomstekt. Pensle underveis med olje, og smak til med salt og pepper. Vask søtpoteten (behold skallet) og skjær først i skiver, så på langs til lange, grove pommes frites
  3. Legg dem i en ildfast form. Dryss over olje og stek i ovnen i ca. 30 minutter ved 225° til de blir gylne. Finhakk bacon og stek på høy varme til det bli sprøstekt for så å la det avkjøles (dette kan godt gjøres tidligere). Rasp parmesan og bland inn bacon og creme fraiche. Smak til med pepper og litt sitron.
  4. Oppskrift fra SPAR sommerhefte 2015.