Ingredienser
Grillspyd med kylling, svin og ferske grønnsaker er både godt og enkelt! Servér med kremet baconrøre og søtpotet frites.
Fremgangsmåte
-
Bruker du grillpinner av tre? Unngå at de blir brent under grilling og legg dem i vann noen timer før. Del svinekjøttet i store kvadratiske stykker. Kylling lårfileten deles på midten. Skjær squash, løk og paprika i store biter. Stikk kjøttbiter og grønnsaker på grillpinnen
-
Grillspydene grilles i ca. 20 minutter. Vend spydene slik at kjøtt og grønnsaker får farge og blir gjennomstekt. Pensle underveis med olje, og smak til med salt og pepper. Vask søtpoteten (behold skallet) og skjær først i skiver, så på langs til lange, grove pommes frites
-
Legg dem i en ildfast form. Dryss over olje og stek i ovnen i ca. 30 minutter ved 225° til de blir gylne. Finhakk bacon og stek på høy varme til det bli sprøstekt for så å la det avkjøles (dette kan godt gjøres tidligere). Rasp parmesan og bland inn bacon og creme fraiche. Smak til med pepper og litt sitron.
-
Oppskrift fra SPAR sommerhefte 2015.