Carnitas med langtidskokte nakkekoteletter

Carnitas med langtidskokte nakkekoteletter
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Lag meksikanske vibber hjemme på en onsdag med denne smakfulle retten! Nakkekoteletter krydres og stekes i en kraft med blant annet Coca-Cola, appelsinjuice og spennende krydder, til kjøttet kan rives fra hverandre. Kjøttet legges på små tortillalefser, med avokado salsa verde, rødkål, løk og koriander.Buen apetito!

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 200 ˚C. Bland sammen alle krydderne og gni kotelettene godt inn med blandingen. Ha 3 ss olje i en panne på litt sterk varme, brun kjøttet og legg det over i en stor ildfast form. Kok ut pannen med 1 dl vann og hell over i formen. Bland Coca-Cola, appelsinjuice, presset lime og slå det over. Fordel løken rundt kjøttet. Dekk til med aluminiumsfolie. Ovnsbak kotelettene på midterste rille i 25 minutter, skru ned varmen til 170 ˚C og stek videre ca. 1 ½ time. Ta av folien mot slutten av steketiden, og snu gjerne på kjøttet underveis.
  2. Kjøttet er ferdig når du enkelt kan rive det fra hverandre med en gaffel. Spar på sjyen. Varm opp 2 ss olje i en stor panne på middels varme og stek revet kjøtt til det er sprøtt i kantene. Tilsett litt og litt av stekesjyen, og gjenta til du har en klissete saus. Det er ikke sikkert du trenger all sjyen. Smak til med salt og pepper.
  3. Kutt alle ingrediensene til avokado salsa verde opp i grove biter, blend sammen til en glatt saus i en blender, og smak til med salt og pepper. Varm opp lefser etter anvisning, og server kjøttet med salsa verde, rødløk, rødkål og frisk koriander.