Ingredienser
Lag meksikanske vibber hjemme på en onsdag med denne smakfulle retten! Nakkekoteletter krydres og stekes i en kraft med blant annet Coca-Cola, appelsinjuice og spennende krydder, til kjøttet kan rives fra hverandre. Kjøttet legges på små tortillalefser, med avokado salsa verde, rødkål, løk og koriander.Buen apetito!
Fremgangsmåte
-
Forvarm stekeovnen til 200 ˚C. Bland sammen alle krydderne og gni kotelettene godt inn med blandingen. Ha 3 ss olje i en panne på litt sterk varme, brun kjøttet og legg det over i en stor ildfast form. Kok ut pannen med 1 dl vann og hell over i formen. Bland Coca-Cola, appelsinjuice, presset lime og slå det over. Fordel løken rundt kjøttet. Dekk til med aluminiumsfolie. Ovnsbak kotelettene på midterste rille i 25 minutter, skru ned varmen til 170 ˚C og stek videre ca. 1 ½ time. Ta av folien mot slutten av steketiden, og snu gjerne på kjøttet underveis.
-
Kjøttet er ferdig når du enkelt kan rive det fra hverandre med en gaffel. Spar på sjyen. Varm opp 2 ss olje i en stor panne på middels varme og stek revet kjøtt til det er sprøtt i kantene. Tilsett litt og litt av stekesjyen, og gjenta til du har en klissete saus. Det er ikke sikkert du trenger all sjyen. Smak til med salt og pepper.
-
Kutt alle ingrediensene til avokado salsa verde opp i grove biter, blend sammen til en glatt saus i en blender, og smak til med salt og pepper. Varm opp lefser etter anvisning, og server kjøttet med salsa verde, rødløk, rødkål og frisk koriander.