Sweet chiliburger
Når saftig kjøtt og sweet chili møter tzatziki og søtpotet oppstår det magi.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Sett ovnen på 200 ºC.
- 2Vask søtpotetene og lag små hull i de med en gaffel. Stek dem i ovnen til de er myke. Søtpotetene kan holdes varme i aluminiumsfolie etter at de er ferdige.
- 3Grill eller stek burgerne. Brødene kan også få en omgang på grillen eller i ovnen.
- 4Rødløk og squash skjæres i tynne skiver.
- 5Server sweet chiliburger sammen med tynne skiver grønnsaker. Lag et snitt i søtpotetene, og server disse sammen med tzatziki. Det smaker godt med frisk mynte og grillet sitron til.
- 1
Tzatziki
- 1Rasp agurken grovt og ha den i et dørslag eller i et rent kjøkkenhåndkle. Ha over saltet og masser inn i agurken. Agurken slipper nå mye vann så klem ut så mye vann du kan.
- 2Ha yoghurt og agurk i en bolle.
- 3Ha i finrevet hvitløk, pepper, olivenolje og sitronsaft. Smak til med mer salt om det trengs og sett den kjølig.
- 4Tzatzikien kan godt lages dagen før om du ønsker.
- 1