Brunostgranola

Brunostgranola
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Kle et stekebrett med bakepapir, forvarm stekeovnen til 140 ⁰C. Høvle brunost i skiver, bland sammen de tørre ingrediensene, utenom aprikos (tilsettes etter steking). Varm opp smør og juice i en stor stekepanne, rør inn brunost, la det koke opp og visp sammen til en glatt masse. Rør inn de tørre ingrediensene, skru ned til middels varme og stek blandingen i ca. 10 minutter. Rør jevnlig. Hell over på stekebrett, fordel granolaen jevnt utover. Stek på midterste rille ca. 45 minutter, eller til granolaen er sprø. Rør litt i granolaen med jevne mellomrom. Avkjøl og vend inn aprikos.
  2. Topp favorittyoghurten din med deilig brunostgranola, bær og frukt etter ønske. Ha gjerne over litt honning. Bær og frukt kan fint erstattes med syltetøy.
  3. Tips: Her kan man fint variere med andre typer frø, kjerner og nøtter. Dersom du ønsker mindre biter av nøtter, tilsett det når du har blandingen over på stekebrett. Aprikos kan fint sløyfes eller erstattes med tørkede tranebær eller mango.