Brødgrateng
Har du brødrester til overs? Da foreslår vi å lage en lettlaget og smakfull brødgrateng a la strada. En perfekt måte å ta vare på brød og som kan varieres med grønnsaker og andre rester du finner i kjøleskapet.
Over 60 min
MiddelsTips!
Her kan du variere med flere typer grønnsaker som sjampinjong, brokkoli og purre.
Slik gjør du
Til servering:
- 1Ha brødterningene i en stor bolle. Pisk sammen ingrediensene til eggeblandingen.
- 2Smelt smør i en panne på litt sterk varme, ha i løk og hvitløk, la det surre sammen i ca. 1 minutt. Tilsett squash, kål og paprika, la det steke sammen til det er litt mykt. Rør inn spinat, stek til den så vidt faller sammen, krydre med salt og pepper og hell alt over brødbitene.
- 3Vend inn skinke, pølse og bacon, bland til slutt inn eggeblandingen. Sett kjølig i minst en time, gjerne natten over. Ha blandingen i en smurt ildfast form (ca. 1 ½ l), fordel tomater og ost over.
- 4Stek gratengen ved 175 ⁰C, på midterste rille, i 40-50 minutter til den er gjennomstekt og gyllen på toppen. Avkjøl litt før servering, dryss over hakket bladpersille. Server gjerne med en grønn salat.Tips!
Her kan du variere med flere typer grønnsaker som sjampinjong, brokkoli og purre.
- 1