Handlevognen er tom

Legg varene du ønsker å kjøpe i handlevognen.

Vareutvalget du ser i nettbutikken er fra SPAR Holsfjorden. Skal du hente varene i en annen butikk eller få de levert på døren kan du endre dette .

    Boller fylt med vaniljekrem og bjørnebær

    Boller fylt med vaniljekrem og bjørnebær
    Personer

    Tidsforbruk

    > 60 min

    Vanskelig­hetsgrad

    middels

    Ingredienser

    Hva du skal ha til dessert? Vi sier bare: Boller fylt med vaniljekrem og bjørnebær. (og ikke skyld på oss hvis du blir avhengig av disse)

    Fremgangsmåte

    1. Smuldre smøret i melet og bland inn sukker. Varm melken til 37 °C og løs opp gjæren i melken. Bland alt. Elt deigen godt til alt melet er innarbeidet. Dekk bollen og sett den til heving et lunt sted. Hev deigen til ca. dobbelt størrelse, det tar omtremt 40 minutter. Sett ovnen på 200 °C. Kna deigen litt sammen og tilsett mer hvetemel hvis den er veldig klissete. Del deigen i ca. 12 like store deler. Form boller og fordel ut på 2 stekeplater med bakepapir. Lag et stort hull i bollene og legg vaniljekrem oppi. Ha i bjørnebær og la bollene etterheve ca. 10 minutter. Stek bollene midt i ovnen i ca. 20 minutter.
    2. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Kok opp frø, fløte og melk. Rør sammen eggeplommer, sukker og maizena i en bolle til det blir luftig. Når melken når kokepunktet, heller du den over i eggeblandingen og rører til alt sukkeret er oppløst. Hell blandingen tilbake i kasserollen og kok opp. Visp godt mens kremen kokes opp. La den koke i 2-3 minutter til den tykner. Sett vaniljekremen til avkjøling før du har den i bollene.