Boller fylt med vaniljekrem og bjørnebær

Boller fylt med vaniljekrem og bjørnebær
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Hva du skal ha til dessert? Vi sier bare: Boller fylt med vaniljekrem og bjørnebær. (og ikke skyld på oss hvis du blir avhengig av disse)

Fremgangsmåte

  1. Smuldre smøret i melet og bland inn sukker. Varm melken til 37 °C og løs opp gjæren i melken. Bland alt. Elt deigen godt til alt melet er innarbeidet. Dekk bollen og sett den til heving et lunt sted. Hev deigen til ca. dobbelt størrelse, det tar omtremt 40 minutter. Sett ovnen på 200 °C. Kna deigen litt sammen og tilsett mer hvetemel hvis den er veldig klissete. Del deigen i ca. 12 like store deler. Form boller og fordel ut på 2 stekeplater med bakepapir. Lag et stort hull i bollene og legg vaniljekrem oppi. Ha i bjørnebær og la bollene etterheve ca. 10 minutter. Stek bollene midt i ovnen i ca. 20 minutter.
  2. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Kok opp frø, fløte og melk. Rør sammen eggeplommer, sukker og maizena i en bolle til det blir luftig. Når melken når kokepunktet, heller du den over i eggeblandingen og rører til alt sukkeret er oppløst. Hell blandingen tilbake i kasserollen og kok opp. Visp godt mens kremen kokes opp. La den koke i 2-3 minutter til den tykner. Sett vaniljekremen til avkjøling før du har den i bollene.