Biffsnadder med hjemmelaget béarnaisesaus

Biffsnadder med hjemmelaget béarnaisesaus
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Ingredienser

80-tallet ringte, de ville ha tilbake favorittretten sin! Ta fram denne klassikeren fra glemselen – deilig biff med båtpoteter eller fries og hjemmelaget béarnaise. Absolutt ikke døllt!

Fremgangsmåte

  1. Start med sausen. Smelt smøret på lav varme (ikke rør i det) slik at melkepartiklene synker til bunns og du får klaret smør på toppen. Ta forsiktig av den klare delen av smøret med en liten øse og hold det varmt i en liten kjele. Sett fram en kjele med varmt vann til vannbad. Ha løk, eddik og vann i en ny liten kjele. Kok inn til halv mengde, sil av løken og behold væsken. Ha eggeplommer i en ildfast liten bolle, pisk lett sammen og pisk inn litt og litt av den reduserte væsken. Sett bollen over vannbadet på middels varme (bollen bør ikke ha kontakt med vannet). Visp hele tiden til massen tykner, og ta så bollen vekk fra vannbadet. Pisk inn litt og litt klaret, varmt smør til du har en tykk og kremet saus. Rør inn fløte og smak til med salt og pepper. Tilsett tørket eller frisk estragon rett før servering.
  2. Rens og del sjampinjong, løk og paprika. Ha smør/olje i en panne på sterk varme, og brun kjøttet godt på alle sider. Krydre med salt og pepper, ta det så ut av pannen og sett til side.
  3. Stek sjampinjong på sterk varme til den er gyllen i den samme stekepannen som du stekte biffen. Ha i løk og paprika og stek videre til det er mykt. Smak til med salt og pepper. Tilsett kjøttet og la alt steke sammen i ett minutts tid. Dryss gjerne over litt hakket bladpersille og server med stekte båtpoteter eller pommes frites. Hvis du ønsker båtpoteter: Forvarm ovnen til 200 ˚C. Del potetene i båter, krydre med salt og pepper, og stek de i ovn med litt olivenolje til de er møre, ca. 20 minutter. Ønsker du pommes frites, følg anvisningen på pakken.