Bakte epler

Bakte epler
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Helbakt eple med marsipanfyll, vaniljeis og salt karamellsaus. Trenger vi si mer?

Fremgangsmåte

  1. Lag et hull i eplene med en tynn og skarp kniv eller en kjernefjerner. Pass på så det ikke blir hull i bunnen. Sett eplene i en liten ildfast form.
  2. Bland sammen smør, rosiner, marsipan, krydder og nøtter. Fyll dette i hullene i eplene. Stek i oven på 180 ºC i ca. 30 minutter til de har fått fin farge og fyllet bobler litt. Eplene skal bli gjennomvarme og helt møre i konsistensen. Del kanelstengene på midten og sett de i eplet som en stilk før servering. Server med vaniljeis og salt karamellsaus.
  3. Ha sukker i en gryte med tykk bunn på lav varme. Det skal smelte og bli gyldent i fargen. Ikke rør før sukkeret er helt smeltet.
  4. Ha forsiktig i kremfløte og sirup. Rør hele tiden. Det kan bli en klump av alt men det blir fort slett når det begynner å småkoke. La det koke på lav temperatur i ca. 10 minutter. Ha i salt og hell over på et glass eller i en skål. La det avkjøle før servering.