Baconsurret kyllingfilet og valnøttsalat

Baconsurret kyllingfilet og valnøttsalat
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Disk opp med baconsurret kyllingfilet med blåmuggostdressing og spinatsalat med sprø rødkål.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 ºC. Legg kyllingen på en skjærefjøl og ha over litt fersk timian og nykvernet pepper. Surr to baconskiver rundt hver filet og legg dem i en ildfast form. Ha over litt olje. Stek i ovnen i ca. 30 minutter, til kyllingen er gjennomstekt og baconet sprøtt.
  2. Mos sammen blåmuggost med rømme, salt og pepper. Sett kjølig. Tørr-rist valnøttene noen minutter i en stekepanne på medium varme. Skjær rødkålen og rødløken i tynne strimler/ringer. Ha spinat, løk og rødkål på et stort fat. Ha over litt hvitvinseddik og bland sammen. Dryss over valnøttene.
  3. Når kyllingen er ferdig, lar du den hvile i ca. 10 minutter. Legg kyllingen oppå salaten, og server med blåmuggostdressing og godt brød.