Torsk med nøttesmør

Nydelig nøttesmør og en herlig ertepuré, fremhever torskens rene og gode smaker. En sunn og meget god middagsrett.

20-40 min
Middels
Torsk med nøttesmør
Tips!

Erstatt bacon med rester av ribbesvor.

Slik gjør du

  1. Til servering

    1. 1
      Krydre torsken. Ha olje i en panne på høy varme. Stek fisken til den får en gyllen stekeskorpe. Snu fisken og la den steke et par minutter på den andre siden. Tilsett smør i pannen og øs over filetene. Torskefileten er ferdig når den flaker seg. TIPS: Du kan sjekke med et steketermometer som skal vise 55 ̊C når torsken er ferdig.
    2. 2
      Kok ertene møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha ertene i en foodprosessor. Tilsett smør og fløte. Blend det hele sammen til en glatt puré og smak til med salt og pepper. Varm puréen opp i en kjele rett før servering.
    3. 3
      Smelt smør i en liten kjele på middels sterk varme. Når smøret blir litt gyllent og slutter å bruse, rører du inn grovhakkede hasselnøtter. La det surre sammen i 1 min.
    4. 4
      Legg tomatene i en ildfast form og ha over olivenolje, balsamico, salt og pepper. Stek tomatene ved 220 ̊C i 10 min.
    5. 5
      Sprøstek bacon i en panne på høy varme og server sammen med torsk, varm ertepuré, nøttesmør, ovnsbakte tomater og kokte poteter. Dryss over finhakket gressløk og dill.

Lignende oppskrifter