Lutefisk

Lutefisk er en tradisjonsrik rett som spises ofte i hyggelige lag. Lag et deilig måltid med lutefisk til familie og venner! Denne serveres med bacon, varm sennepssaus og ertepuré.

40-60 min
Enkel
Lutefisk

Slik gjør du

  1. Lutefisk

    1. 1
      Sett ovnen på 200°C.
    2. 2
      Legg lutefisk med skinnsiden ned i en langpanne. Dryss på salt og dekk med aluminiumsfolie.
    3. 3
      Bak lutefisken midt i ovnen til den er gjennomkokt, ca. 40 minutter.
    4. 4
      Skjær bacon i små terninger og legg det i en kald stekepanne. Stek på lav varme til det er gyllent, sprøtt og fettet har stekt ut. Tilsett om nødvendig ekstra smør dersom baconet er magert.
    5. 5
      Lag ertepuré: Kok opp ertene i buljongen. Bruk en stavmikser og kjør til puré. Smak til med salt, pepper, timian og fløte.
    6. 6
      Servér lutefisken med kokt potet, ertepuré, bacon, sennep, brunost og sirup.
    7. 7
      Tilbehør: potet, sennep, brunost, sirup.
  2. Varm sennepssaus:

    1. 1
      Varm sennepssaus:
      Hakk løk og kok den opp med hvitvin. La det koke inn til halv mengde i ca. 10 minutter. Tilsett fløte og la det koke videre i 5 minutter. Ha i sennep og sitronsaft og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper.

Lignende oppskrifter