Hver dag kan bli en vaffeldag

Den 25. mars er det Vaffeldagen, men heldigvis så kan du lage vafler ellers også!

Vafler er utrolig godt og veldig allsidig – det fungerer både som kake hvis du inviterer til selskap og som erstatning for brødskiver i matpakka.

Skal du bruke vafler i matpakka, eller spise det til frokost eller kvelds kan det være lurt å lage røra litt grovere slik at vaflene metter lengre. Bytt ut hvetemel med sammalt hvete og bruk litt havregryn så er du godt på vei mot en litt sunnere og mer mettende vaffelrøre.

Når det kommer til topping på vafler kan du ta den helt ut og kjøre på med smeltet sjokolade, iskrem og friske bær. Mange liker best den litt mer tradisjonelle vafelen med syltetøy og rømme, sukker eller kanskje brunost og smør.

Ønsker du salte matvafler til middag kan du for eksempel fylle de med eggerøre og spekemat eller røkelaks, rømme og salat.

Smører du vafler i matpakka kan du toppe de med vanlig pålegg eller sende med oppkuttet frukt som kan puttes på når det er lunsjtid.