Oppskriftene som løfter julen

Julen handler om tradisjoner og smaker som vekker minner, men det skal også være rom for å sette sitt eget preg på festmåltidet. Fra sprøstekt ribbe og saftig pinnekjøtt til delikate lefseruller og moderne retter med en vri – det skal finnes noe for enhver smak.

Her får du seks oppskrifter, fra klassikerne til de nye favorittene: ribbe og pinnekjøtt side om side med reinsdyrstek, en smakfull ribbeburger og uimotståelige Sarah Bernard. Kort sagt – julens beste smaker samlet på et sted.

Lefserull med røkt laks

Start julemiddagen med disse deilige lefserullene, eller server de til en julelunsj som en del av et større koldtbord. Med smøreost, rømme, løk, ruccula og laks, blir disse munnfullene en sikker vinner til bordet. Oppskriften finner du her.

Klassisk juleribbe

For mange er det ingen jul uten ribbe og tilbehøret som hører med. Vi har oppskriften du trenger for å løfte ribbemiddagen, med rosenkål, bacon og honningstekte epler. Oppskriften finner du her.

Pinnekjøtt med rotmos

Pinnekjøtt med rotmos gir deg smaken fra Vestlandet og er jul for veldig mange. Dette lager seg nesten selv med noen gode forberedelser, og smaker utrolig godt. Oppskriften finner du her.

Reinsdyrstek med potetpure

Mør stek, fløyelsmyk potetpure, grønnsaker og viltsaus – dette er en rett som passer like bra på julaften som ellers i julen. Masse gode smaker som oser norsk juletradisjon. Oppskriften finner du her.

Ribbeburger med Coca-glaze

Hvis du har ribberester til overs er dette den ultimate restemiddagen. Lun ribbe med søt-sterk cola-glaze, rødkål, salat og aioli. Denne må prøves! Oppskriften finner du her.

Sarah Bernard

Dette er en kake som krever litt fokus for å perfeksjonere, men om konsentrasjonen er til stede - vil resultatet glede både deg og dine gjester. Disse kommer til å forsvinne fra bordet! Oppskriften finner du her.

God jul og godt måltid!