Sanselig iskrem

Dette er grunnen til at Ben & Jerry’s iskrem smaker spesielt godt.

Iskrem er noe de færreste kan motstå. Det er en dessert som brukes både som en snack, en belønning, til feiring, trøst og nytelse. Bare i SPAR selges det 3,7 millioner liter iskrem hvert år! Nordmenn spiser i snitt faktisk hele 12 liter iskrem hver gjennom året. Det plasserer oss på topp 10-listen over landene som spiser mest is. 

Ben & Jerry’s iskrem utgjør mange av disse iskrem-literne. Merkevaren er kjent for sine innovative iskremsmaker og morsomme iskremnavn. En av de mest kjente er Ben & Jerry’s ikoniske Cookie Dough. Vaniljeis utgjør basisen i isen, som i tillegg er overfylt med biter av kakedeig med sjokoladebiter.

Hele historien om Ben & Jerry’s Cookie Dough kan du lese her

Ben&Jerrys2023-3.jpg

Anosmi
Opprinnelsen til Ben & Jerry’s iskremen har også et annet bakteppe. Ben og Jerry startet opp sin første iskrembar allerede i 1978. Det var alltid Jerry som lagde de nye smakene deres. Dette hadde sine helt naturlige grunner. Ben har nedsatt luktesans og dermed også smakssans, noe som kalles anosmi. Dette betydde at iskremene Jerry lagde, måtte være ekstra smakfulle og ha en spennende tekstur for at Ben også skulle kunne få en god smaksopplevelse med iskremen. Derfor har Ben & Jerry’s spesielt smakfull iskrem, med ekstra mye av alt det gode tilbehøret i.

Ben&Jerrys2023-4.jpg

Verdens beste jobb? 
I dag er det opprettet egne Smaksguru-stillinger hos Ben & Jerry’s. Her beveger frimodige kokker og forskere seg på tvers av verdens smaker og matkulturer. Ofte tar de utgangspunkt i en annen dessert og jobber seg fremover derfra. Andre ganger ser de på de nyeste trendene og arbeider frem en iskremsmak fra denne.

Ben&Jerrys2023-1.jpg

Ikke alle smaker lykkes. Da havner de på smakskirkegården.

Neste gang du spiser en Ben & Jerry’s iskrem, så kan du lukke øyene og la smaken, lukten og teksturen (alt det digge fyllet) i isen tale for seg.

Ben&Jerrys2023-2.jpg