Feirer 30 år med kjøpmannspoesi

SPAR-kjøpmann og huspoet Per Irgens Skjerdal har diktet en reklamefilm forbindelse med at vi feirer 30 år i Norge!

Det er fjerde gang SPAR lager en kjøpmannspoesireklame. Det hele startet på en kjøpmannsmiddag i forbindelse med SPARs 25-årsjubileum. Det var mange flotte taler i løpet av kvelden og Per ble inspirert. På baksiden av en kvittering skrev han ned det som skulle bli den første kjøpmannspoesireklamen. 

 

– Jeg er jo en amatør og derfor er det enklere for meg å skrive om ting som jeg kjenner og kan relatere meg til. SPAR bryr jeg meg om, og da kommer det lett for meg, forklarer Per. 

 

Denne gangen kom ikke inspirasjonen helt av seg selv. 

 

– Det kom en bestilling fra kjededirektøren ja, så det var ikke sånn at inspirasjonen bare kom til meg helt uoppfordret, ler Per. Men da han satte seg ned og begynte å skrive så merket han at viktigheten av å ta vare på hverdagen og glede seg over den var noe han ønsket å reflektere rundt. 

 

– Det har jo vært noen tøffe år. Jeg tror nok vi alle hadde tatt bedre vare på 2019 hvis vi visste hva som ventet oss fremover. Inspirasjonen min denne gangen ble derfor at du ikke skal ta hverdagen for gitt, det er mye fint i den og det må man huske på. Denne reklamen er rett og slett en ode til de små gledene, forklarer Per. 

 

Kundene synes det er kult 
Den 18. februar er selve bursdagen til SPAR, og denne lørdagen, samt fredagen før, er det gode sjanser for å se Per på skjermen. At han selv skulle ende opp som kjedens ansikt utad i så stort omfang hadde han aldri sett for seg. 

 

– Jeg hadde aldri trodd det, men jeg synes det er grådig artig! Det er ikke ofte vi benker oss foran TVen og venter på reklamen, smiler Per. 

 

Og kundene setter også pris på å ha en TV-kjendis som kjøpmann. 

 

– De synes det er så gøy, at det er filmet i Aurland og brukt lokale statister og ekte kunder setter de utrolig stor pris på og synes er kult, sier Per. 

 

Du kan ta en titt på filmen her: