Slik bruker du opp brune bananer
Ikke kast de brune bananene dine, de kan bli til så mye godt!
En moden banan blir gjerne brun i skallet, det betyr på ingen måte at den ikke kan spises. Faktisk er det mange som synes at bananen er på sitt aller beste når de brune flekkene begynner å dukke opp på den gule skallet.
Når det er sagt, kan det ofte skje at en litt brun banan får lov til å ligge såpass lenge at den blir en skikkelig brun banan og da er den kanskje ikke like morsom å sende med i matpakka lenger, men det finnes mange andre muligheter.
Her har vi listet opp noen forslag til hvordan du kan lage deilig mat av brune bananer slik at du ikke trenger å kaste dem.
- Lag ditt eget bananpålegg: kutt opp bananen, rør den sammen og server den på brødskiva med litt syltetøy, eller peanøttsmør – mmm
- Bananpannekaker: om du stavmikser bananen og blander den inn i pannekakerøra slik at den blir glatt, eller om du lar det være litt biter er opp til deg, godt er det uansett
- Smoothie: finn frem det du har av fryste bær, grønnsaker og fruktrester og kjør det sammen med youghurt, melk eller juice
- Banankake: en banankake krever skikkelig modne bananer så her kan du få brukt opp de bruneste du har. La det være litt bananbiter i kaka så blir den ekstra saftig
Husk også at hvis ingen av oppskriftene frister nå, eller du ikke har tid, så er det ikke noe problem å skrelle og kutte opp bananen og putte den i fryseren. Neste gang du blir fysen på en smoothie har du fryste bananbiter du kan putte rett opp i blenderen.