Lag mat sammen

Lærerikt for de minste, og hyggelig for alle.

Jo flere kokker, desto mer søl sier ordtaket, men selv om det kanskje blir litt søl er det ingen tvil om at det er hyggeligere å lage mat sammen, enn alene. Finn frem forkler og la både små og store utfolde seg på kjøkkenet!

Har du små barn kan det være lurt å gi de oppgaver som ikke involverer skarpe kniver eller varme kjeler. En potetskreller er derimot ikke så skarp og kan brukes til å skrelle gulrøtter, poteter og epler.

Skal det bakes kan du la barna måle opp ingrediensene, dette kan også være fint som praktisk matematikk. Små hender kan også kna deig, og ikke minst trille ut rundstykker eller boller når deigen har hevet ferdig.

Er du bekymret for mye søl på kjøkkenet kan familien dele seg i to og bytte på hvem som har kokkedag og hvem som har oppvaskdag.

Vi har samlet sammen noen oppskrifter som hele familien kan kose seg med, først på kjøkkenet og deretter rundt middagsbordet. Klar, ferdig, kokkeler!  

Relatert innhold

Eple og vannmelonsalat med kokoskrem og granateple-salsa

Tynne skiver av eple og vannmelon, kokskrem på kokosmelk, vaniljesukker og lime. Salsa av granateple, mynte og bringebær.

Rågode arme riddere

Husker du også arme riddere? Nostalgisk og enkel dessert som smaker fantastisk!

Grillspyd med jordbær og browniebiter

Grillspyd kan like gjerne brukes til dessert- Disse med jordbær og browniebiter blir garantert en suksess! Litt pisket krem ved siden av er heller ikke feil...

Frokostrundstykker med kesam

Gode rundstykker til frokosten