Godt og sunt med fisk

6. mars er det Fiskens dag, og det markeres av mange med gode og sunne fiskeretter på menyen!

Fisk er godt og sunt - året rundt! Visste du at fisk og sjømat bidrar til å styrke immunforsvaret? Forskning viser også at omega-3-fettsyrer kan hjelpe mot blant annet lærevansker og dysleksi.

Hva er Omega-3?
Omega-3-fettsyrene er essensielle fettsyrer. Det betyr at kroppen er avhengig av disse fettsyrene for å vedlikeholde flere livsviktige funksjoner. Omega-3 kan vi bare ta til oss gjennom maten vi spiser, kroppen selv klarer ikke å produsere dem. Derfor er det viktig at kroppen får nok tilførsel av Omega-3.

Invester i egen helse
Sjømat inneholder også andre viktige næringsstoffer som vitamin A og D, jod og selen. Fisk og sjømat inneholder ikke sukker og svært lite karbohydrater. Å spise fisk er en utmerket investering i din egen helse – dessuten smaker det godt!

Omega-3-fettsyrer finner vi først og fremst i fet fisk som makrell, laks, sild og ørret.

Hos SPAR og EUROSPAR finner du mange gode fiskeprodukter å velge mellom, enten du ønsker ferske- eller frosne varianter. Spør våre kompetente medarbeidere om du trenger fisketips!

Spennende nyhet: Laksefilet med smak av chili og mango
Fiskemannen kommer med en spennende fiskenyhet som du allerede nå finner i frysedisken hos SPAR og EUROSPAR. Laksefilet med smak av chili og mango gjør det enda enklere å lage et smakfullt fiskemåltid! Produktet er nøkkelhullsmerket og fryst for å bevare den gode kvaliteten. 

FM-Laksefilet-Chili-Mango_lite.jpg