Bruk tid på tilbehør

Råvarene smaker ekstra godt hvis det også er lagt kjærlighet i tilbehøret.

Når man setter sammen et herremåltid er det lett at mye av oppmerksomheten gis til hovedretten. Man kjøper gjerne inn et godt kjøtt- eller fiskestykke og marinerer dette før det blir gitt kjærlighet og varme.

Potetene, salaten, pastaretten eller grønnsakene blir også jobbet med på kjøkkenet, men så sier det stopp. Resten av tilbehøret blir ofte kjøpt inn som hel- eller halvfabrikata. Mange ganger skyldes nok dette at tiden ikke strekker til, men det kan også være at man tror det er vanskeligere enn det egentlig er. 

Aioli, pesto og focaccia er enklere å lage fra bunnen av enn mange tror, og de rundt bordet kommer garantert til å kjenne forskjellen på smaken. 

Er du redd for tidsklemma er det viktig å huske at både dressinger, marinader og brød kan begynnes på dagen i forveien slik at du ikke må gjøre alt samtidig. 

Håper du finner god inspirasjon i våre oppskrifter. Lykke til!

Relatert innhold

Bringebær-lemonade

Luksusdrikke når du vil imponere!

Blomkålpuré

Norske grønnsaker er perfekt tilbehør til tradisjonsrik mat!