Spicy reker i panne med godt brød og aioli

Spicy reker i panne med godt brød og aioli
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Reker stekes i olje, hvitløk, chili, paprikapulver og masse persille. Hjemmelaget aioli og brød som man dypper i den gode oljen/sausen. Dette blir en sommerhit!

Ingredienser

  • 2 kg frosne reker
  • 2 dl olje
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 rød chili
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 knippe frisk persille
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss sitronsaft

Til servering

  • 2 dl aioli
  • 1 godt brød, f.eks. foccacia
  • Litt frisk persille

Slik gjør du

  1. Tin rekene. Du kan velge å skrelle de eller steke de med skall og skrelle de etterpå. Et tips er å beholde halen med skall slik at det blir vakkert og enkelt å spise!
  2. Varm en stor panne med olje. Finhakk hvitløk og chilli og ha det i pannen. La det bli litt mykt uten at det brennes og tilsett paprikapulver, persille, salt og sitron. Ha i rekene og stek de hurtig i chilioljen så de blir varme.
  3. Server med en gang sammen med aioli, brød og frisk persilie. Perfekt som lunch, forrett eller som en del av en tapas!