Pinnekjøttlefser med julepølser og yoghurtdressing

Pinnekjøttlefser med  julepølser og yoghurtdressing
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Klar for en vri på den klassiske pinnekjøtt-middagen? Server den i lefser med appelsinsaft, grov kålrabistappe og yoghurtdressing.

Fremgangsmåte

  1. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer. La det ligge i romtemperatur. Husk å bytte vann minst en gang.
  2. Legg bjørkepinner i bunnen av kjelen. Fyll på med vann så det står i høyde med bjørkepinnene. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. Damp på svak varme i ca. 3 timer. Pass på at det ikke koker tørt. Fyll eventuelt på med mer vann.
  3. Skrell kålrot og søtpotet. Del dem opp i mindre biter og kok dem myke.
  4. Del opp hvitløksfedd i mindre biter og surr dem myke i en panne med litt olje eller smør.
  5. Hell av vannet fra kjelen. Ha i hvitløk og appelsinsaft og mos godt sammen. Bruk eventuelt en stavmikser og kjør det litt grovt.
  6. Smak til med salt og pepper. Ha gjerne i en kvist finhakket rosmarin om du liker det.
  7. Del opp julepølsen i skiver og surr dem gylne i litt smør.
  8. Del opp pinnekjøttet i tykke strimler, litt som «pulled pork».
  9. Server kjøttet i lefser sammen med kålrabistappe med hvitløk, julepølse, syrlig kål, dressing og skiver av frisk appelsin.
  10. Bland godt sammen alle ingrediensene til en deilig yoghurtdressing.
  11. Skjær rødløk i tynne ringer eller båter.
  12. Ha over eplesidereddik og la det stå og trekke i ca. 1 time.
  13. Bland sammen med sølvløk og litt sort pepper.