Eplepai

Eplepai
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

En herlig eplepai med nydelig fyll er en klassiker på alle dessertbord!

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen mel, sukker og smør til en smuldredeig. Ha i vann og kna den sammen til deigen blir fast. La deigen hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
  2. Skrell eplene og skjær dem i små terninger. Legg bitene i en kjele med vann, sukker og krydder og la fyllet småkoke i ca. 5 minutter.
  3. Sett ovnen på 200 ºC. Del deigen i to og kjevle de ut like store. Én del skal brukes som bunn og én til lokk. Fordel en del i en springform eller en ildfast form. Trykk deigen godt opp i kanten. Ha i fyllet og legg over lokket. Trykk til på kantene.
  4. Pensle lokket med sammenvispet egg. Strø over sukker og lag små hull med en kniv. Du kan også skjære ut blader, sirkler eller bånd og lage en kreativ og spennende topp!
  5. Stek paien i midten av ovnen i ca. 30-40 minutter. Server med vaniljeis.
  6. SPAR sommerhefte 2019
  7. SPAR sommerhefte 2019