Varmrøkt pepperlaks med potetsalat

Varmrøkt pepperlaks med potetsalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Deilig laksemåltid med godt tilbehør.

Ingredienser

  • 1 kg nypoteter, skrelte
  • 2 dl lettrømme
  • 0,5 dl majones
  • 4 ss hakket sylteagurk
  • 1 dl gressløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts sukker
  • salt og kvernet pepper
  • 4 store salatblader, gjerne romanosalat
  • 600 g varmrøkt pepperlaks
  • 1 liten purre
  • 4 stk sitronskiver

Slik gjør du

  1. Kok nypotetene møre i usaltet vann, de greier seg lenge med 15 minutter. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre i kjelen.
  2. Bland rømme, majones, sylteagurk og gressløk og smak til med sitronsaften som er rørt med litt sukker, salt og pepper.
  3. Skjær opp potetene i ønskede biter mens de fremdeles er varme. Vend straks inn dressing. La salaten stå kaldt og trekke et par timer før servering.
  4. Fordel salatblader, laks og potetsalat på fire tallerkener. Pynt med purreringer og sitronskiver.