Torsk i ovn

Torsk i ovn
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Her kan du godt bruke de grønnsakene du har i kjøleskapet eller i fryseskapet og en ferdig fiskesaus etter valg.

Ingredienser

  • 800 g torskefilét uten skinn og bein
  • 400 g fryste grønnsaker i blanding
  • eller:
  • 1 stk liten purre i biter
  • 2 stk gulrøtter i terninger
  • 2 gener stangselleri i biter
  • 1 pose ferdig saus til fisk, f. eks. Lofoten fiskesaus
  • 100 g revet Jarlsbergost
  • 1 salt, pepper og timian

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 grader C. Skjær torsken i serveringsstykker.
  2. Kok opp ca 5 dl vann og forvell grønnsakene  to minutter i det kokende vannet. Hell av vannet og legg grønnsakene over i en smurt ildfast form. Fryste grønnsaker kan du legge rett i formen, de bør være halvtinte.
  3. Legg fisken over grønnsakene og dryss over litt salt, pepper og timian.
  4. Lag fiskesausen etter oppskrift på pakken og hell den over fisken. Strø over osten. Bak retten i stekeovn ved 180 grader C i ca 15 minutter.
  5. Server med ris eller poteter.