Sjokoladeknuter

Sjokoladeknuter
12 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Deilig gjærbakst med sjokolade - garantert populær!

Ingredienser

Sjokoladeknuter

  • 150 g smør
  • 5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 egg
  • 150 g sukker
  • 1 kg hvetemel
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts salt

Fyll:

  • 1 pk makronfyll
  • 100 gr smør
  • 1 ss kakao
  • 200 gr sjokolade, hakket
  • 1 egg til pensling

Slik gjør du

  1. Smelt smør og hell i melken. Kontroller at smøret og melken ikke er varmere enn lunken og rør inn fersk gjær. (Hvis du bruker tørrgjær blander du en pose tørrgjær sammen med melet).
  2. Ha alle ingredienser i en bolle og elt godt i 5 til 10 minutter i maskin eller lenger for hånd. Deigen skal være glatt og smidig, og så vidt slippe bollen.
  3. Dekk bollen med plastfolie og la den heve i minst 40 minutter.
  4. Lag fyllet: Lag makronfyllet som anvist på pakken og rør inn smør og kakao.
  5. Når deigen er ferdighevet, kjevler du den ut til en stor rektangel og smører fyllet jevnt utover. Dryss over den hakkede sjokoladen og brett deigen dobbelt på langs.
  6. Skjær 2 til 3 cm brede strimler av deigen, trekk dem litt ut før du slår knute på dem.
  7. Legg dem på en plate med bakepapir og la dem heve til dobbelt størrelse under et kjøkkenhåndkle. Pensle knutene med egg og stek ved 175°C til de er gylne, cirka 15 minutter.