Ingredienser
Deilig gjærbakst med sjokolade - garantert populær!
Fremgangsmåte
-
Smelt smør og hell i melken. Kontroller at smøret og melken ikke er varmere enn lunken og rør inn fersk gjær. (Hvis du bruker tørrgjær blander du en pose tørrgjær sammen med melet).
-
Ha alle ingredienser i en bolle og elt godt i 5 til 10 minutter i maskin eller lenger for hånd. Deigen skal være glatt og smidig, og så vidt slippe bollen.
-
Dekk bollen med plastfolie og la den heve i minst 40 minutter.
-
Lag fyllet: Lag makronfyllet som anvist på pakken og rør inn smør og kakao.
-
Når deigen er ferdighevet, kjevler du den ut til en stor rektangel og smører fyllet jevnt utover. Dryss over den hakkede sjokoladen og brett deigen dobbelt på langs.
-
Skjær 2 til 3 cm brede strimler av deigen, trekk dem litt ut før du slår knute på dem.
-
Legg dem på en plate med bakepapir og la dem heve til dobbelt størrelse under et kjøkkenhåndkle. Pensle knutene med egg og stek ved 175°C til de er gylne, cirka 15 minutter.