Ovnsbakt soyamarinert laks med råkostsalat og ris

Ovnsbakt soyamarinert laks med råkostsalat og ris
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Denne lakseretten må prøves!

Ingredienser

  • 2 pk fersk laks (4 biter)
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss soyasaus
  • 3 lime (saften)
  • 0,5 dl sesamfrø
  • 4 dl ferdigkokt Eldorado villris
  • 1 fennikel
  • 2 gulrøtter
  • 0,3 hodekål
  • 1 ts sitronpepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts spisskummen
  • 1 pk fryst eller fersk koriander
  • Litt rømme

Slik gjør du

  1. Kok ris. Følg anvisning på pakken. Sett ovnen på 180° C. Legg fisken i en ildfast form. Ha over soyasaus, olivenolje og saften av 1 lime. Dryss over sesamfrø og bak fisken i ovnen ca. 15 minutter. Når fisken er i ovnen lager du salaten.
  2. Ha risen i en stor bolle eller på et serveringsfat. Skjær fennikel og hodekål i tynne strimler, bruk gjerne mandolin eller en ostehøvel. Rasp gulrøttene grovt. Bland alt sammen med risen og press over saften fra 2 lime. Ha i krydder og bland godt sammen. Server med koriander og litt lettrømme hvis du liker det.
  3. Laks er en av SPARs Middagsfavoritter og du finner denne i din lokale SPAR-butikk.